Frédérique

Wie ben ik:

Mijn naam is Frédérique Roes en ik ben 34 jaar oud. Mijn werk en studie ervaring is divers. Zo ben ik verpleegster en au-pair geweest en heb ik psychologie en culturele antropologie gestude20170425_112401erd. Een paar jaar geleden heb ik besloten dat ik heel graag in de hondenbranche wilde werken. Ook hier kan ik mijn psychologische en antropologische kennis gebruiken met als groot voordeel dat ik elke dag omringd word door de leukste wezens op aarde: honden.

Ik heb zelf een leuke hond Spirit van 6 jaar. Hij is een mix van een labrador, stafford, boerenfox terrier en een herder. Het leuke van mijn hond is dat je veel rasspecifieke eigenschappen terugziet in zijn gedrag en uiterlijk. Zo is hij bijvoorbeeld een echte waterrat waarin de labrador naar voren komt. Hij houdt enorm van spelen en stoeien zoals een stafford en is zo eigenwijs als een boerenfox. Ik ga vaak met de hond naar het bos of het strand en naast de fiets rennen vind hij fantastisch. Ik ben van huis uit opgegroeid met verschillende ras- en asielhonden, zoals een grote munsterlander, hovawart en een samojeed. Ik weet niet beter dan dat honden onderdeel uitmaken van het gezin.

Ervaring:
Ik heb de laatste 2 jaar bij Stichting Nationale Dierenzorg op de Seniorenclub voor Honden gewerkt. Het zorgen voor oudere honden is erg dankbaar werk. Ik heb hier veel ervaring opgedaan in de medische zorg, omgang en gedrag van verschillende honden. Ik liep hier elke dag met veel honden in het bos.

Ook help ik een vriendin bij haar hondenuitlaatservice Nessie Walk and Sit.

Omdat ik de wetenschappelijke benadering omtrent hondengedrag miste in mijn vorige werk ben ik afgelopen oktober begonnen aan een stage voor gedragscoach en hondentrainer bij de Oh My Dog! Hondenschool. Buiten dit probeer ik up to date te blijven door het lezen van boeken over honden alsmede het volgen van lezingen en workshops.

Scholing:

Ik ben momenteel bezig met het behalen van het O&O Kynologisch Instructeur diploma.

Daarnaast wil ik o.a. via Coursera alle relevante cursussen over psychologie, dieren en lesgeven gaan behalen. Zo start ik in november de cursus over ‘Dog Emotion and Cognition’ van Duke University.

Ook zal ik binnenkort de cursus volgen ‘ Ontspannen Wandelen met de Hond’.